29 Aralık 2014 Pazartesi

2015'TE İŞ DÜNYASINDA İNSANA DEĞER ANLAYIŞI YAYGINLAŞSIN

Tüm bloggerlar okuyucularına yeni yıl yazıları yazıyorken benim yazmamam olmazdı. Klasik söylemle 1 yıl daha acısı tatlısı, güzellikleri ve çirkinlikleri ile geride kalıyor. Her insan yeni bir yıla yeni umutlarla giriş yapmak ister. İşsiz olan kariyer anlamında iyi bir işe girmek, bekar olan evlenmek, fakir olan zengin olma hayali ile yeni bir yıla yeni bir başlangıç yapmak ister. Benim için 2014 yılı kariyer anlamında kayıp bir yıldı.

Çalıştığım Holding'in ekonomik nedenlerden dolayı almış olduğu küçülme kararı neticesinde yollarımızı ayırmak durumunda kaldık. Halen aktif iş arayışım devam etmektedir. Dolayısı ile yeni bir yıla yeni umutlarla girmek güzel olsa da ,içimdeki mücadele azmini  kaybetmeden yoluma devam etmeyi daha gerçekçi buluyorum. Sosyal medyanın yaratmış olduğu 1 günlük yılbaşı eğlenceleri insanlara kısa bir süre de olsa dünyanın tüm çirkinliklerini unutturuyor.Yeme içme keyfi ve tv'de yayınlanan  eğlence programları  keşke tüm yıl böyle eğlenceli geçse düşüncesini zihinlerimizde oluşturuyor.
  
    
Fakat eğlenceli ve yeni umutlarla geçen koca bir gecenin ardından uyandığımız   1 ocak  sabahında bir bakarız ki; aldığımız piyango biletine amorti bile çıkmamıştır, işsizsek iş arama maratonuna devam ederiz ve birçok can sıkıcı şeylerle yine mücadele etmek zorunda kalırız.Yeni yıla başlarken kendimizi her anlamda geliştirme düşüncesi ile hareket edersek bir yılın sonunda hedeflerimize daha çok yaklaştığımızı göreceğiz. Şirketler mali bilançolarını, kar zarar analizlerini yaparak bir sonraki  muhasebesel yıla sıfırdan başlarlar. İnsanlarda aslında böyle olmalılar.

Yeni bir yıla her anlamda güzel bir başlangıç yaparak vicdani muhasebemizi yapıp vicdanımızı tertemiz bir hale getirdikten sonra yeni bir yıla başlamalıyız. İş yerimizde iş arkadaşlarımızla iletişimizde sorunlar varsa düzeltmeliyiz, kariyerimizin önünde engeller varsa bunun nedenlerini düşünüp gereken tedbirleri almalıyız, ailemizde sorunlar varsa çözmeliyiz, sosyal çevremizi tekrar gözden geçirmeli , gereksiz ve boş insanları çevremizden arındırmalıyız. Kısacası yeni bir yıla komple bir arınma ile tertemiz şekilde bir başlangıç yapmalıyız.


İnsan Kaynakları çalışanları olarak iş arayan insanlara daha fazla değer vermeli, onların iş ararken yaşadıkları sıkıntıları empati yaparak değerlendirmeli ve anlamalıyız. Mülakatlarda adaylara olumlu yada olumsuz mutlaka dönüş yapılmalıdır. İnsana saygı ve değer anlayışı sadece web sitelerinde  süslü birer cümle olarak kalmamalı ve işletme anlayışımızda uygulamaya geçmiş temel bir politika olmalıdır.

Toplumun her kademesindeki insanlar yeni bir yılda yeni bir başlangıç düşüncesi ile hareket etseler ve geçmiş yıllarda yapılan yanlışlar ve çirkinliklerden ders alabilseler ülke olarak her alanda  bir temizlenme ve arınma yaşayabiliriz. Yeni yılda ticaret yapanlar çok daha dürüst olsa, eğitim sektörü daha kaliteli ve donanımlı insan yetiştirme adına yeni bir anlayış benimsese, sağlık sektörü yaşanan tüm olumsuzları düzeltme adına toparlansa, insana saygı ve değer anlayışı toplumun tüm katmanlarında hissedilse , bizlere çok daha yaşanabilir bir ortam tesis edilirdi.

Tüm bu yazılan olumlu düşünceler içimizde hep bir umut olarak kalıyor. Yıl bitiminde yine aynı nahoş hadiseler yaşanmaya devam ediyor. İnsanlar değer görmüyor, issiz iş bulamıyor, fakir yine fakir, zengin yine zengin olarak bu düzende yaşamaya devam ediyor. Yeni yılda okuyuculardan sadece şunu bekliyor ve istiyorum.

Değişime kendinizden başlayın! her anlamda olumlu düşünürseniz iş yerinizde ve sosyal çevrenizde  de bu pozitif algıyı çoğaltabilirsiniz. İşverenler işgörene ,işgörenler de işverene muhtaçtır. Dolayısı ile herkes kendisinde gördüğü eksik noktaları geliştirirse ve çevresine daha olumlu bir bakış açısı ile yaklaşırsa  toplumsal bir başkalaşım başlayacak ve her alanda arınma yaşanacaktır.

Mesut YÜKSEL

2 yorum:

Serkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Telepatik dedi ki...

Teşekkürler Serkan Bey

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Colgate Coupons