2 Mart 2015 Pazartesi

CESUR VE YÜREKLİ OL!

 
 

 
    
Her insanın doğası gereği mizacı farklılık gösterebilir. Kimisi a sosyal, kimisi çok sosyal, kimisi kırılgan, kimisi güleç yüzlü, kimisi ketum vb. değişik kişilik özellikleri olabilir. Ancak hayatımız boyunca sürekli önümüze çıkan engelleri aşmak için yeterince cesur ve kararlı olabildik mi? İş hayatında yada özel hayatımızda almamız gereken bir takım kararları bazen cesaretsizliğimizden dolayı öteleriz.
 
Zamanında alınmayan kararlar daha sonra arap saçı yumağı halinde karşımıza çıkarak çözülemez engeller oluşturabilir. Dolayısı ile cesaretimizi toplayıp atılması gereken adımları zamanında atmak en doğru yöntem olacaktır. Son yıllarda gözlemlediğim kadarı ile insanlar yeterince cesur ve yürekli değil. İşverenler yeni bir yeteneğe şans verme açısından cesur değil, işinden memnun olmayan ve sürekli sızlanan insanlarda da yeni bir işe girme konusunda yeterince cesaretli değiller.
 
Sosyal ağlarımızda yüzlerce hatta binlerce insan ekli fakat birçoğunu tanıma cesaretimiz bulunmuyor.
İnsanlığın  ve cesaretin giderek sanallaştığı günümüzde ikili iletişim cesareti gösteremeyen insanlar klavye başında cesur yürek kesiliyor. Sanal bir cesaretin çoğu zaman bir faydası olmaz ancak gerçek bir cesaretin ise gerçek bir getirisi olabilir.
 
Özel hayatımızda da bir takım  ilişkilerimiz kopma noktasına geldiğinde bile bazen  hep bir sürünceme halinde bırakılır ve inceldiği yerden kopsun mantığı hakim olmaya başlar. Hayatımızın her aşamasında cesaret bizim can yoldaşımız olmalıdır. Bir işe başlama cesareti olmayanın işi bitirme başarısı da olamaz! Tarihte isim yapmış şahsiyetlerin hayatlarını incelediğimizde bir takım kararları cesaret ile aldıklarında başarıya ulaştıklarını görüyoruz.
 
İnsanlık tarihi boyunca medeniyete ulaşma adına yapılan devrimlerin perde arkasında hep cesaret unsurunu görmekteyiz. Her insan kendi hayatında bir takım kararlar alabilir hatta devrimler bile yapabilir. Ancak bunları yapmadan önce düşünmek ve uygun zamanı bekledikten sonra cesaret ile hamle yapmak gerekmektedir.
 
 Hayatımızda cesaret bizlere neler katabilir?
 
  • Hayatımızın daha anlamlı olmasına vesile olur.
  • İş hayatımızda yada özel hayatımızda aldığımız akıllıca ve cesur kararlar bizi başarıya götürebilir.
  • Kimselerin kolay kolay cesaret edemeyeceği işler başarmak sizi başkalarından farklı ve özel kılar.
  • Özgüven gelişiminizde size önemli katkılar sağlar.
  • Başka insanlara örnek olmanıza vesile olur.
  • Toplumda saygınlığınız artar.
  • Cesur ve yürekli bir insan olarak her ortamda iz bırakabilirsiniz.
 
Hayatımızın her alanında olduğumuzdan daha cesur olmak çoğu zaman bize artı değer katacaktır. İşverenler yeni yeteneklere şans verme konusunda daha cesur olmalılar, çalışanlar işlerinden memnun değilse farklı sektöre geçme yada iş değiştirme konusunda daha cesur olmalılar. Özel hayatımızda bir takım kararları almamız gerekiyorsa bunları cesaretle almalıyız.  Cesaret akıl ile birleştiğinde sizi başarıya götürecektir. Cahil cesareti ise yalnızca sizi komik durumlara düşürür.
 
 
Mesut YÜKSEL



4 yorum:

Unknown dedi ki...

Haklısınız Mesut Bey, çoğu zaman cesaretimizi toplayamadığımız için başarısız oluyoruz. Eğer gerçekten başarılı olmak istiyorsak; çekinmeden fikirlerimizi savunmalı ve girişimcilik ruhuyla hareket ederek, bazen risk alarak farklılıklar oluşturmalıyız. Çünkü, başarılı projeler inovasyonlar her zaman risk alabilmeyi ve cesareti gerektirdi.

Telepatik dedi ki...

Esra Hanım değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Hayatta her şey ilk adımı atabilme cesaretinden sonra gelir. Burada itici güç cesaret olmaktadır.

Unknown dedi ki...

Çok isabetli tespiter , kutlarım. Nacizane çözümleme kısmındada önerileriniz veya vaka tespitleri olsa daha bir faydalanırdık.

Ellinize sağlık.

Telepatik dedi ki...

Teşekkür ederim yorum ve düşünceniz için. Aslında yazının içerisinde vaka tespiti yok ancak çözümleme kısmında yazının içerisinde satır aralarında öneri veriliyor. Sadece attığımız bazı adımlarda olduğumuzdan biraz daha fazla cesur olursak ve bunu akılla birleştirebilirsek hedeflerimize daha kısa zamanda varabiliriz.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Colgate Coupons