7 Mart 2015 Cumartesi

BLOG YAZILARI NEDEN YETERİNCE OKUNMUYOR?

Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki blog yazmak ciddi emek işidir. Bir konu hakkında önce kafanızda tasarım yaparsınız, yazıya nasıl başlayacağınızı düşünürsünüz, konuyu giriş, gelişme ve sonuç olarak düşünüp gerekli görselleri de hazırlayarak yazınızı yazmaya başlarsınız. Blog kişinin özel bir dünyasıdır. Blog duygu ve düşüncelerin dış dünyaya açılan penceresi gibidir.

Bu yönüyle özeldir aslında. Düşüncelerinizi diğer insanların takdirine ve beğenisine sunmak ve onların yorum, eleştri ve beğenisini almak, blog yazarlarını bir sonraki yazı için adeta kamçılar. Tabi her yazdığınızı insanlar beğenecek diye bir şey de yok elbette. Bazı yazılar yeterince beğeni almaz fakat tam aksine çok sayıda eleştri alabilir. Bu tip yazılar yazmak genelde cesaret işidir. Blogger'lık biraz da görülmeyeni görüp bunu yazıya aktarabilme becerisidir bana kalırsa.

Eğer sektörel yazılar yazıyorsanız sektörde aksayan yönleri ve hataları kaleme dökebilme cesareti gösterebilmektir. Sanatsal bir blog açıyorsanız orada çok fazla eleştrel olmanıza gerek olmayabilir. Fakat sektörel bloglar da üretilen içerikler gerçekçi olduğu sürece okuyucu kitlesi tarafından beğenilmekte fakat içerikte eleştrilen yönler işveren tarafından pek sıcak karşılanmamaktadır. Dolayısı ile burda bloggerın yazıyı işleme cesareti ve sektöre bakış açısı içerik üretirken belirleyici etken olmaktadır.

Blog ve blogger lığa biraz değindikten sonra sosyal medya da dikkatimi çeken bir hususu sizlerle paylaşmak istedim. Blog yazıları yazıldıktan sonra çeşitli sosyal mecralarda insanların okumasına ve beğenisine sunulur. Burada gözlemlediğim kadarı ile insanlar blog yazılarını tıklayıp açıp okumaya genelde üşeniyorlar.

Gazetecilik mantığı ile hazırlanmış "Fotoğraf Üstü" yazılar daha çok okunup beğeni alıyor. Bu nedenle bloggerler tarafından üretilmiş olan bir çok değerli içerik, insanlar tarafından yeterince okunmuyor ve yazının içerdiği bilgilerden birçok kişi istifade edemiyor. "Bir tık" ile açılacak blog yazıları tabiri caizse bazen insanların üşengeçliğine kurban gidiyor.
Dolayısı ile bu yazı vasıtasıyla insanlara bir mesaj vermek isterim! Blog yazılarını daha fazla okuyun ve blogları tıklamaya üşenmeyin! Orada birçok faydalı bilgi görmenin yanında blog sahibini yazdığı yazılardan da analiz etme fırsatı yakalayacaksınız. Bloglara, blogger lara ve her türlü içerik üreten insanlara sahip çıkalım ve yazılan yazıları daha fazla okuyalım! yazılara ulaşmak bir "tık" ötenizde!

Mesut YÜKSEL

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Aslında bence bunu şişenin içine yazılmış mektup gibi düşünürsek daha rahat oluruz. Mühim olan insanın kendi içinde kendi ile olan muhabbeti. Başkasının beğenisi bence çok gerekli değil.

Siz üretmeye devam edin Metin Bey yazılarınız gayet güzel ve nokta atışlı...

Telepatik dedi ki...

Teşekkürler Sedat Bey ismim yanlış ta yazılmış olsa ;)

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Colgate Coupons