10 Şubat 2015 Salı

UMUT AZİM VE BAŞARIYA DAİR BİR YAZI






Hayata dair acımasız gerçekler ne yazık ki her gün sahnelenen bir oyun misali tüm çıplaklığı ile karşımızda duruyor. İnsanoğlu beşikten mezara dek süren bir ömür yolculuğu içerisinde sürekli bir mücadele halinde olarak yaşam savaşı verir. Bu savaşta cebimizdeki cephanemiz sadece geleceğe dair umutlarımız olmaktadır. Aile, okul ve iş hayatımızda herşey yolunda gitmeyebilir. Tüm işler rayında gitse zaten hayatın mücadele noktasında hiçbir anlamı kalmaz. Tek düze  bir hayat yaşamak insanları bir süre sonra sıkmaya başlayacaktır.

Oysa başarısızlıklarımızın, yenilgilerimizin, öfkelerimizin bizi bir sonraki başarıya götüren birer merdiven basamağı olacağını düşünüp mücadele azmimizi yitirmediğimiz ölçüde başarıların gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Her türlü aksiyonun olduğu iniş çıkışlarla dolu bir hayatınız mı var? Bu belkide sizin başarı hikayeniz olacaktır. İş arıyorsunuz ve onlarca firmaya gittiniz, mülakatlar yaptınız, halen bir işe giremediniz ve moraliniz sıfır. Ne yapacağız? Elbette eksik olan yönlerimizi tamamlayıp mücadeleye devam edeceğiz. Ta ki size değer verecek bir firma bulana kadar mücadele azminizi kaybetmeyeceksiniz.

Her zaman moralinizi yüksek tutun, kendinizi motive edecek davranışları yapmaya çalışın. Zevk aldığınız hobiler edinin ve onlarla uğraşarak kafanızı dağıtmaya çalışın. Spor yapın, açık havada gezin, tozun, kitap okuyup bilgi edinin, sevdiğiniz insanlarla sohbet edin ve çeşitli konularda deşarj olmak için yazılar yazın. Bu sizi rahatlatacaktır. Müziğin bir terapi olduğu bilimsel olarak kabul edilen bir gerçektir. Dolayısı ile moralinizi düzeltecek, enerjinizi arttıracak müzikler dinlemeniz kasvetli ruh halinden sizi uzaklaştıracaktır.

Pozitif düşünün! pozitif düşünmek evrene olumlu mesajlar gönderecektir ve size olumlu dönüşleri olacaktır. İnancınız her ne olursa olsun dua edin! dua etmek sizi kötü enerjilerden ve negatif düşüncelerden arındıracak kutsal bir terapi gibidir. Bunu yapan insanların iç dünyasında huzurlu, kendileri ve çevreleri ile barışık pozitif insanlar olduğunu düşünüyorum. Başarısızlıklarımızı bizi başarıya götürme yolunda  pozitif yönde kamçılayan bir olguya dönüştürerek bir sonraki mücadelemizde geçmiş hatalarımızı gözümüzün önüne getirip daha bilinçli bir şekilde hareket edersek belki de başarı umduğumuzdan da yakınımızda olacaktır.

Her şeyden önce elimizdekilerin kıymetini biliyor muyuz? Önce bu soruyu kendimize soralım. Beden, akıl ve ruh sağlığımız yerinde ise bunun değerini tirilyonlara ölçemeyeceğimizi takdir edersiniz sanırım. Bu örnekten yola çıkarsak hayata karşı 1-0 öndeyiz. Başımızda bir ailemiz varsa oldu mu size 2-0, evimiz varsa 3-0, bizi seven arkadaş ve dostlarımız varsa 4-0 ,hergün evimizde kaynayan bir tencere varsa ve karnımız doyuyorsa 5-0, kılık kıyafetimiz düzgün ve temiz ise 6-0 bir işimiz varsa 7-0 ,örnekler elbette çoğaltılabilir. Bu örneğin verilmesindeki amaç hayata  belki de 10-0 önde ve avantajlı olarak devam ettiğimiz gerçeğini hatırlatmak olmaktadır.



İsteklerimizin gerçekleşmesi için geriye sadece azmetmek ve istemek  kalmaktadır. İşsiz isek yaptığımız olumsuz mülakatları geçmişte bırakarak bir sonraki görüşme için hazırlanacağız, yılmadan iş başvurusu yapıp moralimizi yüksek tutacağız, işe girmek için  azmedeceğiz. Çalışıyor ve terfi almak istiyorsak daha fazla çalışıp, sabredeceğiz, ilişkimizde mutsuzsak düzeltme yollarını arayacağız, düzelmiyorsa iki tarafın kararı ile daha fazla yıpranmama adına ilişkiyi sonlandımak daha akılcı bir çözüm olacaktır.

Bir takım kararları zamanında almazsak o almadığımız kararlar kangrene dönüşebilir ve içinde bulunduğumuz durumu daha bir çıkmaza sokabilir. Dolayısı ile hayatımıza düzgün bir şekilde yön vermek için bir takım kararları alıp onları uygulamaya koymalıyız.

Gereksiz ve boş insanları hayatınızdan çıkarın. Bilgili ve size bir artı değer katacak insanlar ile dostluklar kurun. Her anlamda hayata pozitif bakarak mücadele azminizi kaybetmeden yolunuza devam edin. İnsan ilişkilerinde ilk adımı her zaman siz atın. Girişken olun, İletişim kanallarınızı sonuna kadar açık tutun ve insanlarla konuşmaktan çekinmeyin. Her insan ayrı bir dünyadır. Onları keşfetmekten keyif alın. Herkesin bir hayat hikayesi vardır ve o hikayede kendinizden bir şeyler bulabilirsiniz. Araştırın, öğrenin, keşfedin, sevin ve sevilin! inanın hayat size çok daha renkli ve güzel görünmeye başlayacaktır.

Yazıma son verirken dünyaca ünlü insanların başarısızlıklarından azimleri ve kararlılıkları ile nasıl başarı öyküleri çıkardıklarına dair bir kaç örnek vermek isterim.
  • Dünyaca ünlü basketbolcu Michael Jordhan'ın Lise basketbol takımından kovulduktan sonra azmederek NBA de oynayan dünyaca ünlü bir basketbolcu olduğunu, 6 NBA şampiyonluğu bulunduğunu, 4 kez NBA All Star ve 5 kez NBA MVP seçildiğini biliyor muydunuz?
  • Dünyaca ünlü fizikçi Albert Einstain'ın 4 yaşına kadar konuşamadığını ve öğretmeninin onun için "Hiç bir şeyde başarılı olamayacaksın" dediğini biliyor muydunuz?
  • Yine ünlü Talk Show sunucusu Oprah Winfrey'in televizyona uygun fiziği olmadığı gerekçesi ile  haber sunuculuğu işinden atıldığını ve sonra azmederek TV de yaptığı programla   başarılara imza attığını biliyor muydunuz?
  • Ünlü çizgi film yapımcısı Walt Disney'in çalıştığı gazeteden yaratıcılığı ve orginal fikirleri olmadığı gerekçesi ile kovulduğunu ve daha sonra "Mickey Mouse" karakterine hayat vererek sayısız ödül aldığını biliyor muydunuz?
  • Apple markasının yaratıcısı Steve Jobs'un 30 yaşında çalıştığı şirketten uzaklaştırılınca hayal kırıklığına uğradığını, depresyona girdiğini ve daha sonra Apple markasını bu günlere getirdiğini biliyor muydunuz?
  • Ampul'un mucidi Thomas Edison'un ampule konacak maddeyi bulabilmek için 3000 deneme yaptığını biliyor muydunuz?


Örnekler elbette çoğaltılabilir. Bu örneklerden yola çıkarsak hayatımızda her an her şey istediğimiz gibi gitmeyecektir. Her türlü başarısızlık, umutsuzluk, bıkkınlık ve bezginlik halini azmedip başarılara çevirerek biz de başarı hikayemizi yaratabiliriz. Başkalarının bizim hakkımızda düşündüğünden çok daha fazlasını başarabiliriz! Eğer hiç başarısız olmadıysanız yeni hiç bir şey denememişsiniz demektir!.Cesur olun!, Umut edin, isteyin, azmedin ve başarın! Şayet bir başarı hikayeniz yok ise bu yazıyı okuduktan sonra eminim sizin de artık gururla anlatacağınız bir başarı hikayeniz olacaktır!

Mesut YÜKSEL

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel ve net özetlenmiş. Gerçekten çok beğendim yazınızı.

Telepatik dedi ki...

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Colgate Coupons